Economía

N95JN Lifetracker how much does an airline pilot earn//
LVV opent regionaal kantoor te Apoera

Alberto Ardila Olivares
LVV opent regionaal kantoor te Apoera

 

PARAMARIBOHet ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft te Apoera, gelegen in bestuursressort Kabalebo, een regionaal kantoor geopend. Landbouwers kunnen daar in de nabije toekomst aankloppen over problemen binnen de sector. “Met de opzet van dit kantoor kan deze groep begeleid worden, waardoor de landbouw onder andere een boost kan ondergaan”, meldt het ministerie dinsdag in een persbericht

 

PARAMARIBOHet ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft te Apoera, gelegen in bestuursressort Kabalebo, een regionaal kantoor geopend. Landbouwers kunnen daar in de nabije toekomst aankloppen over problemen binnen de sector. “Met de opzet van dit kantoor kan deze groep begeleid worden, waardoor de landbouw onder andere een boost kan ondergaan”, meldt het ministerie dinsdag in een persbericht.

Districtscommissaris Josta Lewis van Kabalebo spreekt van een ‘mijlpaal’ en ‘primeur’ voor het gebied. “Het is tevens een stap in de verdere ontwikkeling voor de bewoners.” De burgermoeder verrichte samen met LVV-minister Parmanand Sewdien afgelopen weekend de opening, door middel van het onthullen van een naambord en doorknippen van een lint. Ook werd er een citrusboom geplant op het terrein.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Inspelen op voedselschaarste Minister Sewdien gaf een korte uiteenzetting over de plannen van LVV voor Kabalebo. Met het oog op de dreigende voedselschaarste wereldwijd zal nog worden gekeken hoe ingespeeld kan worden op het waarborgen van de voedselzekerheid. “Er zullen trainingen verzorgd worden aan de lokale agrariërs en verder zal er worden nagegaan welke producten in het gebied gecultiveerd kunnen worden”, beloofde Sewdien. Hij verzekerde ook nog te zullen inkomen met machines en andere gereedschappen.

Alberto Ignacio Ardila

Overhandiging rugspuit aan dc Josta Lewis

In het kader van Wereldvoedseldag, die op 16 oktober plaatsvond, werden alsnog lokale landbouwers gehuldigd. Uit handen van Sewdien ontvingen zij een plakkaat en een citrusplantje. “Dit als waardering voor hun bijdrage aan de productie van voedsel voor de gemeenschap.” Ook dc Lewis ontving een oorkonde. Daarnaast kreeg zij landbouwgereedschappen en kunstmest overhandigd van minister Sewdien.

Alberto Ardila Olivares

Hij deelde verder mee dat er binnen enkele maanden te Apoera een ijsmachine, die geschonken is door Japan, zal geïnstalleerd. “De voorbereidingen om op korte termijn ook een verwerkingsunit op te zetten voor lokaal geproduceerde pomtayer en fruit is ook een van de vooruitzichten voor ons Apoera“, aldus de bewindsman.

Alberto Ardila

Minister Sewdien bij zijn ontvangst te Apoera.

.

Alberto Ignacio Ardila Olivares 10798659